fbpx
THE-JAM-logo-Basketball-Camp

ЛЯтна работилница за таланти - The jam camp 2024

Където физиката и баскетболните умения срещат върховата форма. Единствения баскетболен лагер за деца, който тестира участниците с високотехнологични устройства и работи целенасочено за подобряване на физическата им подготовка.

The JAM Camp

700+

Деца участвали досега

7000+

Тестирания

4000+

Последователи онлайн

17

Проведени лагера досега

информация
Международния баскетболен лагер The Jam Ви кани на своята “Лятна работилница за таланти” – The JAM Summer Camp 2023.
Всички деца минават през детайлни физически и технически тестове с помоща на контактна платформа(вертикален отскок), фотокелтки (бързина), системи за реактивна тренировка и ловкост, които дават оценка за общото им състояние като бъдеща препоръка към техните клубове и треньори. Всеки участник е скалиран по точкова система от всеки тест и в края на всяка седмица има шанс да спечели купа, медали и нгради, базирано на резултатите. 

Форматът на The JAM Camp предоставя една фантастична възможност за подобряване на физическата подготовка и шлифоване на баскетболните умения, упражнявайки английски език в мулти-културна среда. И всичко това насред чистия въздух в полите на Рила планина.

“Лятната ни работилница за таланти” приветства млади атлети (момичета и момчета между 10-18 години), които имат желание да подобрят играта си под менторството на експерти в бранша.

Вярваме, че истинското развитие идва от персоналното отношение. Затова в The JAM Camp прилагаме световно признати методи, които имат за цел да развият потенциала на всеки участник по най-ефективния за него начин.

The JAM Camp дава възможност на всеки участник да се сдобие с нови умения, да надгради старите и всичко това, докато се забавлява с приятели и практикува английски.

Лагерът ще се проведе в рамките на 3 седмици, като всеки участник ще има възможността да се запише като избере от следните опции:

I тренировъчна седмица – 07.07 – 13.07.2024

II тренировъчна седмица – 14.07 – 20.07.2024

III тренировъчна седмица – 21.07 – 27.07.2024

Пълен пакет – 09.07 – 22.07.2023

Краен срок за записване – 24.06.2023

гр. Самоков – първа седмица 

Хотел Гранд Самоков

 

Спортна зала “Арена Самоков”

The Jam Combine

Формат, в който всички участници ще преминат през различни физически и технически тестове  (сила, бързина, отскок, стрела, дрибъл) с високотехнологични устройства като контактна платформа, фотоклетки, системи за реактивна тренировка по модел на Националната Баскетболна Асоциация (НБА) в Америка и последните тенденции в кондиционната подготовка. Целта е да се добие представа за нивото на новодошлите, а редовните участници да сверят часовника и сравнят прогреса си спрямо предишния лагер. Всеки тест ще носи точки, които ще се акумулират, а в края на седмицата някой ще спечели купата The Jam Combine.

Тестове със системата на BlazePod

 

Подход на основите в баскетбола

Всяка сутрин тренировките ще бъдат насочени към развиването на основните технически похвати в баскетбола в защита и нападения. Участниците ще минат през различни станции за подобряване на дрибъл, стрелба в коша, подаване, защита и нападение и др.        

3vs3, 5vs5 и 1vs1 турнири

През седмицата се провеждат различни видове турнири и игри 1на1, 3на3 и 5на5. Тук децата да прилагат наученото от сутрешните станции. В един от дните се провежда мач между участниците и треньорите. Ако има желаещи родители да се включат са добре дошли. В края на седмицата ще има победител.

Лекции и специални гости

Както винаги, ще ни гостуват личности, които имат какво да споделят и от които има какво да се научи. Това са експерти в сферата на баскетбола, или успели личности, чиято мотивация ще вдъхнови участниците.

Coach K е експерт в работата за подвижност и гъвкавост за нашето тяло, която е изключително важна за всеки баскетболист. Всяка сутрин децата минават през различни йога варианти, стречинг, корективни комплекси и техники за дишане, работейки и на ментално ниво (визуализации, релаксации и медитации).

Участниците има 2 тренировки за сила, 2 тренировки за бързина и 2 тренировки за отскокливост и ловкост. Всеки ден един от тях получава безплатна терапия за възстановяване с Норматек и Компекс системите. Децата имат достъп и до различни аксесоари и уреди за подобряване на техниката на друбъл и стрелба.  

 

В свободното време децата имат развлекателни програми, ползват басейна, ходят на поход, лятно кино или празнуват рожденни дни на участниците.

Всеки петък вечер всички родители са поканени, за да играят с децата. Има конкурс по забивки, тройки и много забавление. 

 

 

 

 

Участниците сами осигуряват транспорта си до Самоков. 

Треньори

Кирил Райков (Coach K)

Главен треньор и директор на The Jam Camp

Кирил Райков е нашият главен треньор и директор с редица квалификации във сферата на спорта.

Състезава се професионално като баскетболист над 14 години в над 10 отбора както в България, така и в САЩ, Германия и Норвегия. Шампион на България и Норвегия.

Бакалавър треньор по баскетбол (НСА „Васил Левски“)
Магистър по кондиционна подготовка(НСА „Васил Левски“)

EXOS Performance Specialist (Една от водещите организации в света за кондиционна подготовка)

ALTIS Short Sprint Specialist (Най-добрият курс за изграждане на бързина в САЩ)

Posturepro Brain Coach Performance Specialist (Неврлогичен курс за мозъчно представяне)

Posturepro Jaw and Body Connection Specialist (Канадски курс за постурология)

Posturepro Neurovision Specialist (Курс за неврологичен анализ и правилна стойка)

0т 2012 година ежегодното участва като главен кондиционен треньор на баскетболния лагер на “Nike” в САЩ.

Кирил е сертифициран треньор по кондиционна подготовка и силови тренировки за отборни спортове към университета на ФК “Барселона”

Квалифициран фитнес инструктор, треньор по пудовки, българска торба. Завършва курс за спортно хранене по системата на C.O.R.F.I.T.

Печели награда за най-добър фитнес инструктор на Норвегия през 2014 година в една от най-голямата скандинавска верига SATS-ELIXIA.

Сертифициран кондиционнен треньор по системата „Omniathlete“ на спортния учен Антонио Робустели.

Работи със стотици елитни спортисти, олимпийски състезатели и световни шампиони от различни спортове.

От 2016 година в България вече десетки треньори черпят знания под неговото менторство, създавайки общност от кондиционни треньори, които да помагат отново да бъдем световна сила в спорта, развивайки паралелно едно здраво и по-добро поколение. 

Безценните му знания и международен опит, съчетават най-доброто от американските и европейски методи на преподаване. Coach K знае как да развие потенциала на всеки по възможност най-ефективния начин

Константин Касъров

Висше образование бакалавър в НСА „В. Левски“ със специалности треньор по баскетбол и учител по физическа култура и спорт и следдипломна квалификация Методист по физическа култура и спорт към структурите на МВР и Българска армия.

Треньорска кариера :
Подрастващи гарнитури:
БК „НСА“,
БК „АКАДЕМИК-МГУ“,
СБК „Атлетик“ София
Мъжки отбори :
СБК „Атлетик“ София и
БК „Волтрон“ София Сдружение

Кариера като състезател : юноша на БК „Славия“ София. Играл още за БК „ЛукОйл Академик“, БК „Спартак – МВР“.

Мъжки отбори : БК „ЛукОйл Академик“, БК „Спартак-МВР“, БК „НСА“, БК“ Спортист 1959″ Своге, СБК „Атлетик“ София, БК „Политехника“ и БК „Волтрон“ София Сдружение.

Председател на СБК „Атлетик“ София и БК „Волтрон“ София Сдружение

Мениджър в ББЛ, регион „ЗАПАД“ за „А“, „Б“ и „В“ група

Коментатор на баскетболни събития в B1B Box TV

Георги Андонов

Треньор

Роден на 13.05.2001г. в град Пловдив.
Завършва спортно училище „Васил Левски“ в Пловдив с баскетбол и сега продължава образованието си в НСА „Васил Левски“ със същата специалност.

Занимава се с баскетбол от 15 години.
На 16 годишна възраст започва да навлиза в треньорската сфера. Три години е част от треньорския състав на ДЮШ на Академик Пловдив, като през това време имам и два лагера зад гърба си като треньор.

Преди три години става част от щаба на представителния отбор на Академик Пловдив в НБЛ. Първите две години изпълнява длъжността на скаут на отбора и на втори помощник треньор, а последната година е избран и за първи помощник треньор на отбора

Владимир Занев

Треньор

Владимир Занев е международен съдия по баскетбол от ФИБА и кондиционен треньор. Той има висше образование от Faculty of physical education and sports science of Aristotle University of Thessaloniki (AUTH) със специалност Баскетбол.

Той играе баскетбол на позиция play maker до юношеско-старша възраст с успехи в България и Гърция. След това преминава в леката атлетика и средни-дълги бягания като преценява, че в любимият му спорт, баскетбола, може повече да помогне като треньор.

Докато още е студент в Гръцката спортна академия започва да тренира деца в различни школи по баскетбол и лека атлетика в Солун. Малко след това, през 2009г., става и съдия по баскетбол за да научи по-добре правилника.

След като се премества да живее в Кипър той остава само съдия, тъй като там не е позволено да съчетаваш треньорството със съдийството, което води до това 2017 да стане международен съдия.

От тогава паралелно със съдийството се концентрира и в кондиционни тренировки предимно за спортисти, но не само.

Катерина Рудева

Старши треньор на БК Рилски Спортист (U12,U14)

Катерина Анева Рудева завършва Национала Спортна Академия „Васил Левски“ с магистърска степен.В момента тя е треньор от школата на „Рилски спортист“. Изминалата година Рилски спортист станаха шампиони при 12 и 14 годишните под нейното ръководство. Тя е част от The Jam вече втора година.

Бивш треньор на момичета и момчета родени през 2011 година. В момента е треньор на момичета родени 2015-2016 г.. Става шампион до 12 г. възраст с момичета 2010 г., а няколко месец по-късно става шампион със същия отбор, взимайки купата до 14 г.

Като състезател има 3 първи места като студентка в НСА. Двукратен шампион и носител на купата с отбора на БК Хасково, с който взима и два бронзови медала.   Бивш състезател на  БК Рилски спортист, Левски София, НСА, Хасково и Лукойл.  Завършва кариерата си, взимайки всички първи места като студент и състезател за отбора на Хасково, печейки купата и шампионата.

Петър Динков

Треньор/Кинезитерапевт

Играл е за юношеския отбор на баскетболен клуб „Beroe“. Той е 4-ти курс, специалност „Кинезитерапия“ в НСА „Васил Левски“.

Има познания и умения в областта на ортопедията и травматологията и кондиционната подготовка на баскетболисти. 

Част от екипа на 2sport4life, работейки със стотици спортисти ежегодно. 

Занимава се със спортно възстановяване и провежда консултации относно Функционална диагностика.

Бил е участник в спортни семинари, последният, от които, е „Omniathlete Performance Foundation Course“.

 

Борислав Русинов

Треньор

Борислав Русинов е на 21 години. Играл е за Академик Пловдив и Рилски Спортист Самоков. С отбора на Академик има златен медал като помощник треньор, а с Рилски Спортист Самоков има 5 място от републиканско за юноши преди 2 години. Той е 2-ри курс Кондиционна подготовка в НСА “Васил Левски” и също така е част от стажантската програма на 2sport4life вече повече от половин година.

Вижте част от това, което ви очаква в The Jаm Summer Camp!

Пакети за участие

1 тренировъчна седмица

ЛВ 920
 • За деца от цяла България и чужбина
 • Период на провеждане:
  Първа седмица 07 – 13.07.24г.,
  втора седмица 14 – 20.07.24г. или трета седмица 21 - 27.07.24г.
 • Пълен пансион
 • Вода през деня
 • Следобедна закуска
 • Тренировъчни занимания (30 часа)
 • Лекции на тема баскетбол, хранене, възстановяване и личностно развитие
 • Екип
 • Награди и незабравими емоции

1 тренировъчна седмица
(без настаняване)

ЛВ 590
 • За местни деца
 • Период на провеждане:
  Първа седмица 07 – 13.07.24г.,
  втора седмица 14 – 20.07.24г. или трета седмица 21 - 27.07.24г.
 • Вода през деня
 • Следобедна закуска
 • Тренировъчни занимания (30 часа)
 • Лекции на тема баскетбол, хранене, възстановяване и личностно развитие
 • Екип
 • Награди и незабравими емоции

Пакет 2 седмици

ЛВ 1890
 • Избор на 2 седмици в периода: 07 - 27.07.2024г.
 • Пълен пансион
 • Вода през деня
 • Следобедна закуска
 • Тренировъчни занимания (60 часа)
 • Лекции на тема баскетбол, хранене, възстановяване и личностно развитие
 • Екип
 • Един преходен ден *
 • Награди и незабравими емоции
 • *храноден и организирани допълнителни активности в деня между двете седмици

Пакет 3 седмици

ЛВ 2790
 • Период на провеждане: 07 - 27.07.24г.
 • Пълен пансион
 • Вода през деня
 • Следобедна закуска
 • Тренировъчни занимания (90 часа)
 • Лекции на тема баскетбол, хранене, възстановяване и личностно развитие
 • Екип
 • Един преходен ден *
 • Награди и незабравими емоции
 • *храноден и организирани допълнителни активности в деня между двете седмици

ВАЖНО: Преведени суми не се възстановяват при отказ, закъснение, по-ранно прекратяване или пропускане на част от лагера.

Краен срок за записване
24.06.2024г.

ОСТАВАТ

Дни
Часа
Минути
Записването за събитието е преустановено.

За организаторите

Събитието се организира и провежда под ръководството на Спортен Живот ООД.
Copyright © 2sport4life LTD.

Контакти

София, бул. Витоша 100
+359 889 390 372
info@thejambasketballcamp.com

Подробна информация

Подробна информация за събитието може да прочетете ТУК.!

Instagram

Follow us on Instragram!

TIkTOK

Follow us on Tiktok!

YouTube

Subscribe to us on YouTube!

Facebook

Like us on Facebook!

united-kingdom.png
English

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ