fbpx

Летен лагер The Jam

Международния баскетболен лагер The Jam ви кани на “Лятна работилница за таланти” от 4-ти до 17-ти Август в Ботевград.

Една фантастична възможност да подобрите физическите и технически баскетболни качества като бързина, сила, издръжливост, стрелба, подаване и дрибъл.
Лятна работилница за таланти има за цел да развие атлета във всеки един участник чрез индивидуален подход.

Използваме световно наложили се тренировъчни методи. Гостуват ни извесни личности, баскетболист, треньори и съдии както от Българиа, така и от чужбина, които споделят опита и знанията си. 

Йордан Бозов – най-отвърдения състезател в България
Люджмил Хаджисотиров – старши треньор на БК “Рилски спортист”
Юли Тонкин – най-известния говорител, мотиватор и ментор за личностно развитие в България

Coach K (Кирил Райков) и неговия екип от треньори ще водят и контролират тренировъчния процес.

А Coach K ги разбира нещата. Той е главен треньор на елитен баскетболен Nike лагер в Америка, кондиционен треньор на професионални баскетболисти и специалист по спортно хранене.

Безценните му знания и международен опит, съчетани с най-доброто от американските и европейски методи на преподаване, ще ви помогнат да изкарате най-доброто от себе си, по най-ефективния начин. 

Голямата изненада тази година:

ГЛАВНИЯТ ТРЕНЬОР НА ЕЛИТЕН НАЙК КАМП В АМЕРИКА ИДВА, ЗА ДА СТАНЕ ЧАСТ ОТ THE JAM!

Главният треньор на един от най-посещаваните баскетболни лагери на “Nike” ще дойде в България, за да стане част от нашия лагер.. Това е Кенет Уеб. Бивш баскетблист с 16 сезона като професионален играч в Америка и Европа. Избран в драфта на NBA от Ню Джърси Нетс. След състезателната си кариера поема по треньорския път, а той го отвежда в Исландия, Дания, Норвегия и Португалия. С 30-годишен опит в организирането на детски баскетболни лагери, Кенет знае много добре какви ги върши. А ние сме сигурни в неговите умения, защото именно под неговото ръководство в Норвегия и Щатите Caoch K достипа пик в кариерата си. 

Всички деца ще имат невероятния шанс да се докоснат до знанията и опита на Уеб. Човек, който е играл в НБА, бил е един от най-добрите състезатели в Еропа за неговото време и е бил треньор на играчи от световна класа.

Много сме щастливи, че ще обединим сили и ще  можем заедно с нашия ментор и приятел да предадем знанията си на следващото поколение. 

Именно Кен е една от причините “Coach K” (Кирил Райков) да започне да прави нашите лагери и в България. След 7 години опит Кирил пречупва методиката на Кенет, обогатявайки я със интензивна специализирана фичиеска подготовка и лекции за спортно хранене и възстановяване. Също така добавя и присъствието на специални гости от Българиа и чужбина. 

Кенет ще тренира участниците в лагера рамо до рамо с Coach K. Освен това ще сподели в лекция тайни от голямата кухня на баскетбола. Всички деца ще имат възможността да се срещнат с него само през първата седмица от лагера. Както вече знаете другото голямо име Хорхе Манзано от Реал Мадрид ще бъде на разположение втората седмица. 

Как да станеш по бърз, силен и отскоклив?
Кои храни са най-доброто гориво, за да възстановяваме по-бързо?
Как да подобрим своя дрибъл, стрелба в коша и подаване?

Отговор на всики тези въпроси, много забавления, смях и емоции Ви очакват в The Jam.

Ние сме различни! Грижа ни е за вас, а подходът ни е индивидуален!

Именно затова местата са ограничени – до 50 бройки!

Треньор от школата на Реал Мадрид идва в The Jam

Хорхе Манзано, който е треньор в школата за подрастващи на Реал Мадрид между 12-16 годишна възраст ще пристигна за втората седмица от нашия лагер (11-17 Август) в Ботевград. Както вече знаете другото голямо име Кенет Уеб ще бъде само за първата седмица на лагера. Така децата ще имат възможността да черпят от опита и на дватама треньори в различни седмици. През 2008 година с отбора на 16 годишните, Хорхе печели 5 международни турниди, титлата на Мадрид, както и шампионата в Испания. Неговата кариера като треньор стартира през 2007 година в клуба на Естудиантес където работи с деца от 12-21 годишна възраст. Между 2007 и 2016 той печели многократно шампионата в Испания както и завършва в топ 3 в страната.
Завършва спортна наука и специализация в баскетболната подготовка през 2006, освен тапията му като баскетболен треньор. Манзано също така е старши треньор и координатор в едно от големите училища в Мадрид, работейки с деца между 7-12 годишна възраст. През лятото той работи с професионални играчи от НБА и Евролига персонално за подобряване на тяхното представяне извън сезона. Бил е част от едни от най-елитните баскетбони лагери за деца в Америка за деца и юнoши.

Ето и няколко големи имена, с които Хорге Манзано е работил.

Lucas Nogueira – Toronto Raptors (NBA)

Juan Hernangomez – Denver Nuggets (NBA)

Jakob Poeltl – San Antonio Spurs (NBA)

Sebas Saiz – Iberostar Tenerife (ACB)

Darío Brizuela – Club Estudiantes (ACB)

Edgar Vicedo – Club Estudiantes (ACB)

Jaime Fernández – Unicaja Málaga (ACB)

Adams Sola – Club Estudiantes (ACB)

Alberto Maura – Club Estudiantes (ACB)

Wally Niang – Morabanc Andorra (ACB)

Laura Gil – Perfumerias Avenida (LF1)

Alejandra Quirante – Bembibre (LF1)

Laura Quevedo – Caceres (LF1)

Хорхе Манзано ще дойде в България за втората седмица от нашия лагер. Той ще сподели всичките си тайни и ще покаже на децата как да подобрят играта си. Кирил Райков и Хорхе се познават още от преди години, когато Манзано беше с голяма група деца от Испания на летния лагер в Америка където Райков е треньор вече 8 години. Миналата година когато треньорът на Реал спечели турнира на БУБА баскет с 16 годишните, Кирил го покани да участва в нашия лагер, а преди броени дни той потвърди.
The Jam Combine e за деца и юноши (момичета и момчета) от 8 до 18 годишна възраст.

КОГА?
Лагерът ще се проведе в рамките на 2 седмици, като всеки участник ще има възможността да се запише като избере дали да е за една от тях или и за двете, което включва и уикенда:

I тренировъчна седмица – 04.08 – 10.08
II тренировъчна седмица – 11.08 – 17.08
Пълен пакет –  04.08 до 17.08

КЪДЕ?
Ботевград, Спортна зала “Arena Botevgrad”

Ботевград е мека на баскетбола за България. Традициите в спорта датират от поколения.Той е родно място на нашия главен треньор Кирил Райков. Безспорно, най-подходящия град за провеждането на The Jam.
Залата има 4500 места, 6 коша, фитнес зала, 4 стрийт бол игрища 5 минути разстояноие от арената и втора тренировхъчна зала.

Децата ще спят в хотел Ботевград в центъра на града, който е на пешаходна дистанция от арената. 

Лагерът ще бъде двуезичен (на български и английски), за да може всички да разбират. Така освен баскетболните умения, ще подобрим и езиковите.

Програмата

The Jam Combine
Формат, в който всички участници ще преминат през различни физически и технически тестирания,(сила, бързина, отскок, стрела, дрибъл и др.) по модел на Националната Баскетболна Асоциация (НБА) в Америка.
Целта е да видим нивото на всеки един състезател и да го сравним с това на най-добрите в света. Освен това всички наши участници, които се връщат отново в The Jam ще могат да сравнят постиженията си от предишния камп. След всяко тестииране ще има точково образуване в зависимост от класирането и в края на седмицата някой ще спечели купата The Jam Combine.

Подход на основите в баскетбола
Всяка сутрин тренировките ще бъдат насочени към развиването на основните технически похвати в баскетбола в зашита и нападения. Участниците ще минат през различни станции за подобряване на дрибъл, стрелба в коша, подаване, защита и нападение и др.

3vs3, 5vs5 и 1vs1 турнири
През седмицата ще се провеждат различни видове турнири и игри 1 на 1, 3 на 3 и 5 на 5. Идеята е децата да прилагам наученото от сутрешните станции. Един от дните ще се проведе мач между участниците и треньорите както и ако има желаещи родители. В края на седмицата ще има победи

Лекции и специални гости
Както вианги, ще ни гостуват личности, които имат какво да споделят и, от които имаме какво да научим. Експерти в сферата на баскетбола, или пък ивестни и успели личности, чиято мотивация ще ви вдъхнови. 

Цени

Ранно записване (До15 Юни):
Цена за 1 тренировъчна седмица – 520 лева
Цена за 2 тренировъчни седмицаи плюс 1 преходен ден – 1080 лева

Цена без настаняване

Цена за 1 тренировъчна седмица – 350 лева 
Цена за 2 тренировъчни седмици – 680 лева

Късно записване (след 15 Юни):
Цена за 1 тренировъчна седмица – 560 лева
Цена за 2 тренировъчни седмицаи плюс 1 преходен ден – 1170 лева

Цена без настаняване:

Цена за 1 тренировъчна седмица – 390 лева
Цена за 2 тренировъчни седмици – 760 лева

Цената включва:
– Пълен пансион
– вода
– следобедна закуска
– тренировъчни занимания
– лекции
– екипировк
– награди и незабравими емоции.

Цената не включва:
– транспорт София – Ботевград- София
– или транспорт до Ботевград от други дестинации

*Цените без настаняване не включват закуска, вечеря, настаняване и неделни занимания. 

BE ONE OF US!
BE PART OF THE JAM!

Краен срок за записване: 15.07.2019

За допълнителна информация и записване:
📞 +359 889 390 372     📞 +359 888 588 822
thejam@2sport4life.com