fbpx

КРАСИМИРА БАНОВА ЩЕ БЪДЕ СПЕЦИАЛЕН ЛЕКТОР-ГОСТ НА THE JAM

Нов ден.Нов специален гост за децата от The Jam Camp.

Каквото и да кажем за нея ще е малко.Тя представлява съвкупност от благоприятен характер,грижовност ,гарнирана с жажда за успехи както на терена като състезател,така и извън него като вече действащ треньор.Това биха били думите с които най-добре описваме нейната личност. 

Красимира Банова в Самоков

Без повече да крием нейното име КРАСИМИРА БАНОВА ще бъде на разположение в един от дните 30 юли – 11 август в прекрасния град Самоков. Родената през 05.10.1960г. в град Димитровград започва кариерата си в ранна детска възраст.Преминала през куп отбори , тя също е капитан на националния отбор на България,където успява да остави своя белег на 4 европейски и 3 световни и много международни първенства.   

Красимира Банова е донесла купата на европейските шампиони по баскетбол на България за жени от отбора на „Левски Спартак”. Преди 30 години на 8 март 1984 г.,в най-голямата зала на унгарския „Непщадион“ в Будапеща. Женският баскетболен отбор на Левски Спартак покорява върха в Европа след изключителен финал за КЕШ. „Сините“ поставят на колене един от най-скъпоструващите и най-класните тимове през 80-те години на миналия век – Зулу Виченца – 82:77, постигайки най-големия успех в историята на женското направление на клуба.  

Също тук е мястото да кажем,че играе 3 години във Франция като професионална състезателка,където по-късно се завръща и като треньор. През последните 14 години тя е треньор по баскетбол в България на различни възрасти,включително и на национални гарнитури за подрастващи.   

В момента тя се подвизава като комисар към БФБ. Завършила университети като СУ-специалност педагогика и две магистратури-мениджмънт по образованието и социална педагогика ,НСА-специалност учител и магистратура мениджмънт на спорта. Владее френски, английски, руски език. Всичко това само потвърждава казаното по-горе,че никога не се задоволява с малкото,което живота и поднася. Основател на редица кампове, тук идва момента за нейните постижения като треньор: 

Постижения

1999 г. – Шампион на България с Кремиковци, Момичета

2003 г. – 2-о място ДП с Левски Спартак, Момичета

2003 г. – 2-о място ДП с Левски Спартак, Девойки

2004 г. – 3-о място ДП с Рилски спортист, Девойки

2004 г. – Шампион на България с Рилски спортист, Кадетки

2005 г. – Шампион на България с Рилски спортист, Девойки

2006 г. – Шампион на България с Рилски спортист, Момичета – минибаскетбол (до 12 г.)

2006 г. – 3-о място ДП с Рилски спортист, Жени

2010 г. – 2-о място A група (II дивизия) с Рилски спортист, Жени

2011 г. – Шампион на A група (II дивизия) с Рилски спортист, Жени.

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ