fbpx

МЕЖДУНАРОДЕН СЪДИЯ ЩЕ ГОВОРИ НА ДЕЦАТА ОТ THE JAM

Среща с известният съдия Владимир Занев

Освен изброените гости в баскетболния лагер The Jam до тук, които са Йордан Бозов и Теодора Петрова (виж статията ТУК), Юли Тонкин (виж повече ТУК), Силвия Пеева(статията за нея ТУК), Мая Беловска (за нея ТУК) и Людмил Хаджисотиров (прочети ТУК) децата ще имат привилегията да се срещнат и с елитен международен съдия.

По стъпките на баскетбола….

Той живее дълги години в Солун, Гърция, където започва да тренира баскетбол. След това следва стъпките на дядо си и майка си като се състезава в тениса на маса, а накрая не остава по-назад от баща си, състезавайки се в маратони. Неговото име е Владимир Занев и въпреки, че прекарва повечето време от живота си извън родината, сърцето му завинаги си остава българско.

Запознанство

Владимир и главният треньор на лагера “The Jam” – Кирил Райков са най-добрите приятели. И двамата са родени в Ботевград. Те се запознават не къде другаде, а на баскетболния терен. Едно лято съвсем случайно се засичат на игрището и водени от любовта към баскетбола започват да играят едно на едно. Тогава Влади е един от опитните играчи в Солунския отбор, а Кирил тъкмо прави първите си стъпки като баскеболист. Занев превъзхожда Райков технически, но разликата в ръста си казва думата и нескопосаният тогава “Coach K” побеждава в повечето игри. Така се заражда тяхното приятелство.

Всяко лято Влади се прибира за репобликанските финали на подрастащи с обора на тогаващния Балкан 2000 под ръководството на Лъчезар Диков. Независимо от разстоянието, те и до днес си остават верни приятели.

Приятелството и работата

По настоящем Владимир Занев живее в Кипър с неговата приятелка Мария, която също е бивша баскетболистка и настоящ международен съдия. Освен това те са и треньори на деца и провеждат различни видове тренировки. Това беше една от причините, основателите на “2sport4life” – Кирил и Лилия Райков да гостуват в Кипър, обменяйки опит за функционалните тренировки за деца – “Детето чудо”.

Това лято Владимир ще дойде в гр.Самоков специално за лятната работилница на The Jam. Участниците в лагера ще имат възможността да се запознаят с неговия житейски опит, преминавайки през всички тези спортове, ще научат защо баскебола е оставил най-голяма следа в сърцето му и много важни и любопитни факти за играта от страната на съдията.Също така той ще ни запознае с новите правила и тенденции в баскетбола.

Ако искате и вие да се запознаете с Влади, не губете повече време и се запишете за нашия лагер ТУК. Останали са броени места до изчерпване на лимита, а точно след 3 дни крайният срок за записване приключва.

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ