fbpx

Летен лагер The Jam (09.07-22.07.2023)

Международния баскетболен лагер The Jam Ви кани на своята “Лятна работилница за таланти” – The JAM Summer Camp 2022.

Как да станеш по бърз, силен и отскоклив? Кои храни са най-доброто гориво, за да възстановяваме по-бързо? Как да подобрим своя дрибъл, стрелба в коша и подаване?

Отговор на всички тези въпроси, много забавления, смях и емоции Ви очакват в The Jam.

Независимо от създалата се ситуация с COVID-19, засягаща цял свят, ние от The Jam Camp направихме всичко по силите си да продължим традицията и да осигурим на децата възможността за четвърта поредна година да преживеят незабравимата положителна емоция на нашия лагер, достигайки до най-добрата си спортна форма.

Разбира се, провеждането на лагера ще бъде съгласувано с всички необходими мерки за безопасност.

 

ЗА СЪБИТИЕТО

Tази година мястото на събитието отново ще бъде в гр. Самоков и в Ботевград. Тренировките ще се провеждат в голямата зала на Арена Самоков и Арена Ботевград, а настаняването ще бъде в хотел Гранд и Балкан, намиращи се точно до залите.

Форматът на The JAM Camp предоставя една фантастична възможност за подобряване на физическата подготовка и шлифоване на  баскетболните умения, упражнявайки английския език в мулти-културна среда. И всичко това насред  чистия въздух в полите на Рила планина.

„Лятната ни работилница за таланти“ приветства млади атлети (момичета и момчета между 10-18 години), които имат желание да подобрят играта си под менторството на експерти в бранша.

Вярваме, че истинското развитие идва от персоналното отношение. Затова в The JAM Camp прилагаме световно признати методи, които имат за цел да развият потенциала на всеки участник по най-ефективния за него начин.

The JAM Camp e за деца и юноши (момичета и момчета) от 10 до 18 годишна възраст.

The JAM Camp ви дава възможност да се сдобиете с нови умения, да надградите старите и всичко това, докато се забавлявате с приятели и практикувате английски.

Превърнете потенциала си в средство за победа!

Подобрете уменията си в приятелска атмосфера, където спортното майсторство е част от играта!

 

ГЛАВНИ ТРЕНЬОРИ

КИРИЛ РАЙКОВ

 

Coach K (Кирил Райков) е главен треньор на елитния баскетболен Nike лагер в Америка, кондиционен треньор на професионални баскетболисти и специалист по спортно хранене.

Безценните му знания и международен опит, съчетават най-доброто от американските и европейски методи на преподаване. Coach K знае как да развие потенциала на всеки по възможно най-ефективния начин.

 

Боян Тенев.

Старши треньор БК „Спартак София“ и изпълнителен директор в БУБА баскет

Боян Тенев е работил като треньор на подрастващи (U14, U16, U18) в Германия в рамките на четири сезона, където е получил и лиценз „B“ от DBB. В България той е бил треньор на U12 за БК Черноморец през сезон 2015-16год., като през летните сезони, когато не е бил активен като професионален състезател е взимал и участие в различни кампове за развитие на млади състезатели с част, от които работи индивидуално и до днес.

Професионална кариера:
Lincoln Memorial University (NCAA)
Balkan Botevgrad
Spartak MVR
TUS Bramsche Basketball (Германия)
BK Chernomoretz (Бургас)
Aschersleben Tigers (Германия)
SBA Arezzo (Италия)

Веселин Веселинов. Веселинов е считан за един от най-интелигентните и образованите български баскетболисти през новото хилядолетие. Освен солидната 20-годишна професионална кариера, крилото винаги е инвестирал време и усилия и в своето образование.

Бакалавър по „Политически науки“ от университета в West Virginia State в САЩ (дипломира се през 2006-а). Магистър по „Бизнес администрация“ от Международното висше бизнес училище (International Business School) у нас.
Веселинов е роден на 16 февруари 1983 г. в София. Седем пъти шампион на България: шест от тях с Лукойл Академик (2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2015) и веднъж с Левски Лукойл (2018). Три пъти носител на Купата (2011, 2012, 2013) и веднъж на Суперкупата с Лукойл Академик (2017).

Възпитаник на Каспър колидж (2001-2004) и на университета в West Virginia State (2004-2007) отвъд океана. Преди да отпътува за САЩ през лятото на 2001 г.,дебютира в мъжкия баскетбол с екипа на Славия (1998-1999), след което облича последователно екипите на Буба (1999-2001) и Левски (2001-2002).
В кариерата си защитава цветовете още на Рилски спортист (2015-2016), Тимишоара в Румъния (2015-2016) и Люцерн в Швейцария (2016-2017). Дълги години е неделима част от националните ни отбори във всички възрастови групи (16, 18, мъже).

След като завършва кариерата си като играч, Веско веднага сменя амплоато си като мениджър на Левски Лукойл, а от септември 2021 година ще води и мъжете на БК Хебър.

Завършва СДК Баскетбол към НСА като треньор по баскетбол и е в програмата на FIBA за FIBA Players’ Mentorship program.

Кирил и Веско играят заедно за последно в отбора на Левски, в която година и нашия главен треньор прекратява професионалната си кариера.

КОГА?

Лагерът ще се проведе в рамките на 2 седмици, като всеки участник ще има възможността да се запише като избере от следните опции:

I тренировъчна седмица – 17.07 – 23.07.2022

II тренировъчна седмица – 23.07 – 30.07.2022

Пълен пакет –  17.07  до 30.07.2022

Краен срок за записване – 04.07.2022

 

КЪДЕ?

Самоков, Спортна зала “Арена Самоков” и Ботевград спортна зала Ботевград.

 

ПРОГРАМА

The Jam Combine

Формат, в който всички участници ще преминат през различни физически и технически тестове (сила, бързина, отскок, стрела, дрибъл) по модел на Националната Баскетболна Асоциация (НБА) в Америка. Целта е да се добие представа за нивото на новодошлите, а редовните участници да сверят часовника и сравнят прогреса си спрямо предишния лагер. Всеки тест ще носи точки, които ще се акумулират, а в края на седмицата някой ще спечели купата The Jam Combine.

Подход на основите в баскетбола

Всяка сутрин тренировките ще бъдат насочени към развиването на основните технически похвати в баскетбола в защита и нападения. Участниците ще минат през различни станции за подобряване на дрибъл, стрелба в коша, подаване, защита и нападение и др.

3vs3, 5vs5 и 1vs1 турнири

През седмицата се провеждат различни видове турнири и игри 1на1, 3на3 и 5на5. Тук децата да прилагат наученото от сутрешните станции. В един от дните се провежда мач между участниците и треньорите. Ако има желаещи родители да се включат са добре дошли. В края на седмицата ще има победител.

Лекции и специални гости

Както винаги, ще ни гостуват личности, които имат какво да споделят и, от които имаме какво да научим. Това са експерти в сферата на баскетбола, или успели личности, чиято мотивация ще ви вдъхнови.

 

ЦЕНИ

Цена за 1 тренировъчна седмица – 720 лева

Цена за 2 тренировъчни седмица плюс 1 преходен ден – 1490 лева

Цената включва:

– пълен пансион

– вода

– следобедна закуска

– тренировъчни занимания

– лекции

– екипировка

– награди и незабравими емоции

– преходен транспорт от Самоков до Ботевград за записалите пълен пакет

Цената не включва:

– транспорт до кампа

 

Цена за местни деца:

Цена за 1 тренировъчна седмица – 490 лева

Цена за 2 тренировъчни седмица плюс 1 преходен ден – 1190 лева

Цената включва:

– вода

– следобедна закуска

– тренировъчни занимания

– лекции

– екипировка

– награди и незабравими емоции

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ