fbpx

ДЕЦА ОТ ЛАГЕРИТЕ НА THE JAM В АМЕРИКА

The Jam в Америка

Кирил Райков замина с група млади баскетболисти отвъд океана.

Първата група на баскетболния лагер The Jam замина за Ню Йорк в петък (22.06) сутринта.

Кирил Райков, който вече 7 години е един от главните треньори на елитния “Nike” баскетболен лагер в Америка, взе със себе си 5 млади баскетболни надежди.
Това са Кирил-Александър Стоилов,  Светлин Митев, Страхиня Велагич, Екатерини Гунаропулу и Боян Стоянов.

На 6-Юли, към тях се очаква да се присъединят Илиян Пищиков и Здравко Стоянов. Първо те трябва да се преборят на финалните мачове от държавното първенство във възрастта до 14 години.

Колежа на Колдуел в Ню Джърси

Децата ще прекарат няколко седмици в колежа на Колдуел, Ню Джърси, където се провеждат тренировъчните занимания. Баскетболният лагер е един от най-посещаваните в щата Ню Йорк. В него идват деца от цял свят. По последни данни тази година ще има около 80 деца, идващи само от Франция.

Програма

Децата ще минат през доказаната система на лагера. Тя се прилага над 26 поредни години като тренират три пъти на ден, подобрявайки своите баскетболни и физически качества. Именно Кирил Райков отговаря за кондицонната подготовка на всички трениращи в лагера.
Вече втора година тази система на тренировки се прилага и в България. Не къде и да е, а в лагерите, организирани от “Coach K”. Започвайки с Level Up, който беше първият професионален баскетболен лагер за деца в София, а след него традициата продължава и в The Jam Cam. Лагер, които се затвърди като един от най-добрите баскетболни лагери за деца и юноши  на територията на нашата страна.

С удоволствието идва и знанието

Освен, че децата ще бъдат обучавани от имена, играли в NBA и треньори, които са тренирали състезатели като Ръсел Уестбрук, те ще упражняват английският си език. Те ще се срещат с деца от цял свят и ще видят най-големите забелжителности в Ню Йорк.

Още ден след пристигането си нашата група, водена от Кирил Райков, имаше възможността да види така известният NBA Store, Емпайър Стейт Билдинг, Медисън Скуеър Гардън, залата, в която най-големите рок и поп звезди са пяли, а баскетболният New York Knicks се е борил за спечелване на титлата в NBA. Вторият уикенд групата на The Jam ще имат възможността да гледат мач от сериите на женския WNBA. Друга атракция за младежите са наблюдаването на бейзболни мачове, както и посещението на увеселителни и водни паркове.

Предимства на лагера

И това не е краят! Освен всичко това, всеки един ще има възможността да бъде забелязан от треньор на гимназия или колеж в Америка. Кирил Райков и треньорският щаб на лагера често организират мачове срещу местни гимназии. Там треньорите могат да забележат таланта на някой от кампа и да му предложат спортна стипендия. Изживявайки американската мечта, да получи добро образование, докато играе любимата си игра – баскетбол.

Свържете се с нас

Ако и вие искате да станете част от това преживяване не губете време, а се свържете с “Coach K” (Кирил Райков), за да може да ви запише за следващата година. А до тогава може да се възползвате от възможността да се включите в лагерите The Jam. Там бихте могли да усъвършенствате баскетболните си умения с методиката на американските баскетболни лагери. Освен това ще подобрите своите физически качества и да черпите от опита на гост-лекторите.

Следващото издание на лагерите The Jam, ще се проведе веднага след като Кирил се прибере от Америка. Буквално той се очаква да кацне на 28 юли в България и на 29-ти да замине за Самоков, за да подготви всичко за двуседмичния международен лагер, който ще се проведе от 30.7 до 11.08.

Бъди част от The Jam , не губи време и се запиши още СЕГА като натиснеш ТУК. Местата са ограничени!

Вижте част от пътуването и разходката на групата в първите дни от престоя им в САЩ.

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ