fbpx

7 ПРИЧИНИ ДА ИЗПРАТИТЕ ДЕТЕТО СИ НА СПОРТЕН ЛАГЕР

Спортът е много повече от занимание

Всеки родител иска най-доброто за детето си, или поне се надяваме да е така. Основателите на 2sport4life – Кирил и Лилия Райков – също са родители и знаят колко е важна крехката възраст на децата за оформянето им като индивиди. Физическото развитие е от значение точно толкова, колкото и психическото здраве. Спортът е много повече от занимание, което оформя тялото. Той може да бъде в основата на градивните частици на характера. Когато се роди идеята за The Jam и Детето Чудо, се роди концепция отвъд школа, в която ще учим децата как да дриблират или да тичат. Това, което искаме да създадем е общност, в която изграждаме, отвъд техническите спортни умения – характери. Смело заставаме зад всяка една от следващите причини, защо е полезно за децата да бъдат част от спортен лагер.

“Имам си нов приятел”

1. Нови приятели! Сещате ли се колко хубаво ви е било когато като малки сте се прибирали в къщи и гордо сте заявявали пред родителите си “имам си нов приятел”? И понеже хората сме социални животни, а на децата им се играе и контактува, сдружаването с нови хори допринася за развитието и разбирането им за света. Спортният лагер е чудесно място където детето ви може да се запознае с нови съмишленици, които споделят интересите му. А какво по-хубаво от това да правиш онова, което обичаш с приятелите си?

Усъвършенстване на уменията

2. Нови умения! Разбира се, една от основните причини да запишете детето си на спортен лагер е то да усъвършенства уменията си. Тренировките са изтощителни, но когато са добре балансирани с игри и обстановка, различна от типичната, могат да бъдат безкрайно интересни. Лагерите са точно за това. А и нека си го кажем, когато всички около теб искат да подобрят уменията си, това те мотивира. Спортните лагери са място където кипи ентусиазъм за развитие. Игрите и турнирите, които се организират, действат като допълнителен мотиватор за по-добро представяне.

Навици и дисциплина

3. Спортните лагери не са казарма, но все пак дисциплина има. От онази хубавата, която учи децата ви от ранна възраст колко е хубаво да ставаш рано и да започваш деня си активно; как това ти дава енергия и мотивация да бъдеш продуктивен през остатъка от деня; колко е хубаво да се грижиш за здравето си, защото то ти се отплаща като се грижи за теб. По време на спортните лагери децата взимат пример от своите ментори и ние знаем колко е важно този пример да е добър. По тази причина, на всеки лагер каним гости лектори, които са изявени професионалисти и примери за подражание. Не можем да не се похвалим колко сме щастливи да споделим тазгодишния си летен лагер с една личност, която е истински пример за подражание – Кенет Уеб, който ще бъде треньор на децата рамо до рано с Coach K. Кенет е главен треньор на елитния Nike Camp в Щатите и сме сигурни, че ще допринесе за развитието на уменията на децата ви.

Самостоятелнсот

4. Самостоятелност! Хубаво е да се грижим за децата си, но също така е важно да започнат да се учат на самостоятелност. А какъв по-добър плавен преход към това от лагерите? От една страна децата са далеч от стерилната среда на семейството и се чувстват “като големите” без родителски надзор. От друга страна средата е контролирана от треньорите и вие няма от какво да се притеснявате.

 Развиване на комуникационни умения

5. Дори и детето ви да е плахо и тихо, по време на спортен лагер атмосферата предразполага към активно участие и комуникация. Ние знаем колко е важно да има позитивна интеграция между децата. Затова по време на The Jam се стараем да има онзи тийм-билдинг дух. Особено в спорт като баскетбола, където играта е отборна, развиването на комуникационни умения е неизбежно.

Край на online света

6. Далеч от екраните – ако правехме този списък преди няколко десетилетия тази точка може би нямаше да присъства. С развитието на технологиите и срастването на децата с екраните на разни устройства, днес тя е важен компонент. Спортния лагер е чудесен начин да се откъсне от онлайн света и да се порадва на живота на живо. Е, разбира се, не може без някоя и друга снимка, споделена във виртуалното пространство, но от опит знаем, че децата забравят за телефоните си и са изцяло погълнати от невероятните неща, които се случват наоколо. 

Близо до природата

7. Близо до природата – тази точка разбира се има общо с предишната. Някога детството се изразяваше в ожулени колене и кални дрехи, сега нещата се измерват в гигабайти. По време на спортен лагер тези магични и незабравими елементи от детството оживяват. Вашето дете пълни дробовете си със свеж въздух докато е активно и се забавлява.

Здрав дух в здраво тяло

Този списък, разбира се, може да продължи, но мислим, че идеята е ясна. Спортът гради здрав дух в здраво тяло; гради приятелства и оформя характери. Спортът е ценностна система, но също така и почва за незабравими моменти. Било то за уикенд или седмица, възможността детето ви да участва в такова мероприятие не бива да се изпуска. И понеже знаем, че вече ви се иска да дадете този шанс на вашето дете (пък и нека си го кажем – време за вас, защото и то е важно), ето няколко предложения от нас!

Пролетен лагер THE JAM, който ще се проведе на 12-14ти април в Англо-Американското училище в Панчарево и големия летен лагер THE JAM, който ще се проведе в периода 04-17ти август в Ботевград.

За повече информация и записване: 088 939 0372 и https://thejambasketballcamp.com/

Бъдете здрави и активни!

Добре дошли!

Ние използваме „бисквитики“, за да направим този сайт по-добър. Ние също използваме Google Analytics за проследяване на статистическите данни за посетителите. Ако продължите да използвате TheJamBasketballCamp.com, ние ще приемем, че сте съгласни с използването на бисквитки. Ако не, можете да промените настройките на бисквитките по всяко време и/или да напуснете сайта.

РАЗБРАХ